Csoportos úszásoktatás

Iskolás osztályoknak, óvodai csoportoknak ajánljuk a  csoportos úszásoktatást szállítással. Saját létesítményünkben – uszodánkban oktatunk ill. saját buszainkkal szállítjuk a gyermekeket az intézmény és az uszoda között. 

Uszodánkban egy 25 méteres feszített víztükrű fűtött, vízforgatós, 150 cm mélységű 27°C-os úszómedence, egy 6x3 m-es 90 cm mélységű tanmedence, hőmérséklete kb. 33°C és egy 5x5 m-es 1,0 méter  mélységű medencében oktatunk. A mindenkori kifogástalan vízminőségre nagy gondot fordítunk. Úszómedencéink a legkorszerűbb vízforgató és tisztító berendezésekkel vannak ellátva, melyet 2016-ban korszerűsítettünk ill. lecseréltünk. Uszodánk fedését is lecseréltük 2016-ban, a fújt levegős sátorról favázas sátorra tértünk át. Komoly műszaki stáb ügyel folyamatosan a  vízminőségre, melyet a legminimálisabb vegyszermennyiséggel  tartunk szinten. A gépészetet napi szinten uszodamester és gépész felügyeli. Uszodánkat az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrzi, teljes körű kockázatelemzésünk van az uszodára és legionellá-ra. Vízmintavétel és annak laboratóriumi elemzése havi rendszerességgel történik. 

Úszásoktatásunkat több mint 10 éve Dörgő Viktória vezetőedző irányítja, a többi oktató az ő keze és irányítása alatt végzi munkáját. Úszóiskolánkból sok gyerek került ki biztos és szép úszástudással, több versenyző is nálunk kapta meg a biztos alapokat. Az oktatók létszáma a gyerekek létszámától ill. a tudásszint szerinti megoszlástól függ. Oktatásunk  tudásszint felméréssel kezdődik, mely alapján a gyerekek a tudásuk szerinti csoportba ill. medencébe kerülnek.

A kisvizes oktatás a vízzel való ismerkedéssel kezdődik, amit a víztől való félelem feloldása követ különböző játékos feladatokkal. Ezt követi a fej betétele, hason, háton való lebegés elsajátítása, majd hason és háton a lábtempó tanítása.

Mélyvízbe az a gyermek kerül, aki a tanmedencét segítség nélkül át tudja úszni. Mélyvízi oktatás lépései: az egy levegővel való úszás, úszásnemenkénti kar és lábtempó, majd az úszásnemenkénti helyes levegővétel.

Az úszásoktatás 45 perces, óramenete: bemelegítés, úszás, óra végén játék. A szállítás ill. öltözés természetesen az oktatási időn kívül történik. Az oktatók létszáma a gyerekek létszámától ill. a tudásszint szerinti megoszlástól függ.

Az oktatás játékos bemelegítéssel, tornával kezdődik, ezt követi 30-35 perc intenzív oktatás, (ami a kisiskolás korosztálynak az intenzív figyelmi ideje) és vízi játékkal fejeződik be.

A szülőknek lehetőségük van gyermekük úszásfejlődését bemutató órák keretében megtekinteni, megbeszélés szerinti időpontban.

Az úszáshoz szükséges felszerelés: fürdőruha, fürdősapka, úszószemüveg, papucs, törölköző (fürdőköntös)

Ezen kívül az úszáshoz szükséges segédeszközöket az RTA Center Kft. biztosítja.

A szállítás ill. öltözés természetesen az oktatási időn kívül történik. Öltözőink férfi, női ill. gyerek öltöző, ahol a fiúk, lányok szeparáltan, de felügyelet mellett tudnak öltözni. Az öltözőben wc, mosdó, zuhanyok, fali és kézi hajszárítók találhatók.

A gyerekek szállítását korszerű, a legmagasabb EU biztonsági követelményeknek megfelelő (3 pontos biztonsági öv, stb.) saját Mercedes ill. VW autóbuszainkkal biztosítjuk. Buszunk maximális ülésszáma 20 fő, ebbe a kísérők létszámát is bele kell kalkulálni.

Szabad időpontjainkról, árakról kérje ajánlatunkat az rtaoffice@rta.hu emailen!