Babaúszás

Kedves Úszótanfolyamosok!

Sajnálattal tudatjuk, hogy USZODÁNKAT 2022. szeptember 15-én ideiglenesen BEZÁRJUK, ezért az úszótanfolyamokat már  nem  hirdetjük meg.

A mai napon (2022.08.26) megkapott gáztarifánk az eddigi  17-szerese, ami kitermelhetetlen.

A döntés meghozatala számunkra nagyon nehéz volt, de sajnos nem tudjuk ezt az energiamennyiséget más, olcsóbb energiaforrással pótolni.

Reménykedünk a számunkra pozitív változásban. Tavasszal, nyár elején biztosan nyitunk!

Megértésüket és eddigi bizalmukat köszönjük!

Római Teniszakadémia  vezetőség

 

Programunk célja, hogy feloldjuk a napi monotóniát, felszabadultságot, felüdülést hozzunk testnek és léleknek egyaránt, központba állítva a gyermek egészségét.

Nem az úszás feltétlen megtanítása a rendszeres lubickolás haszna, hanem hogy a babák élettere kibővüljön, élményvilága tartalmasabb, a szülő-gyermek kapcsolat intenzívebb, intimebb legyen.

A babaúszás általános célja a speciális motorikus fejlesztés, a szociális viselkedés javítása és a gyermek pszichikai-fizikai fejlődése. Az anyával és/vagy apával történő úszás előterében mindig az öröm áll.  A vízi foglalkozások alatt a szülő és a gyermek fontos közös tapasztalatokat gyűjthetnek a kommunikáció, a bizalom, a szeretetteljes kapcsolattartás terén.

A babaúszás a gyermeket gyakran előnyökhöz juttathatja  a testi-szellemi fejlődés terén kortársaival szemben. A pozitív hatások megmutatkozhatnak a vérkeringésben, a tüdőteljesítményben, fokozza az izmok erejét és a gyermek szociális fejlődése és magatartása is kedvezően befolyásolható. A vízben való mozgás egy korai koordinációs és ügyességi kihívás. A gyermek egyensúlyérzékelése könnyedén fejlődhet a majdnem súlytalan állapotban. A víz ideális közeg számukra.

Egyéb kedvező hatás, hogy a babák mélyebben és nyugodtabban alszanak a fizikai terhelés után, megelőzhetők a mai társadalomra jellemző gyakori testtartási hibák, fejleszthető a központi idegrendszer valamint a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség is fokozódhat. A csecsemőkorban szerzett első tapasztalatok az egész életre hatással lehetnek.

A babaúszás kezdő időpontjára vonatkozó tanácsok igen különbözőek, mégis megegyeznek abban, hogy az első életévben elkezdett foglalkozás a leghatékonyabb (kezdetben kádúszás, majd uszodai babaúszás) 3-4 hónapos kortól (kötelező    oltások    után). Nem a  búvárreflex megtartása a célunk, hanem a légzés visszatartásának megtanítása. Óráról, órára, fokozatosan, először csak  locsolgatva az arcát érintjük a vízhez, majd egyre mélyebbre, egyre hosszabb ideig próbálunk a víz alatt lenni. Ez a baba vízhez való viszonyától függ, az ő saját tempója, ritmusa alapján haladunk előre a gyakorlatokban.

Ajánlott életkor: 3 hónapos – 3 éves korig

Óra menete:

Csoportos foglalkozás  (3-4 babás)

- bemelegítő, tornázó és közös játszó feladat blokkok megegyeznek, kortól és gyakorlattól függetlenül,

- csak az úszó feladatrész különül el tudás szerint, babánként változóan

- mondókázás, éneklés, játszás.

Fontos tudnivalók:

- kötelező úszó pelenka használata

- célszerű plusz textilpelenka (masszázshoz)

- célszerű úszósapka, úszószemüveg (nagyobb gyerekeknél)

- kísérő szülőnek papucs használata kötelező

- a bérlet megvásárlása csak a kismedence használatára jogosít fel , utána a jacuzzi levezető relaxációra és beszélgetésre igénybe vehető.

- gyermekorvosi igazolás (nincs akut vagy krónikus betegség)

- a medencét mindenki saját felelősségére veheti igénybe

A gyermekek épségéért a szülő felelős!

Tervezett időpontok (telefonos egyeztetéssel): 

szerda de.       az úszásoktatást vezeti:   Kiss Ildikó  

Bővebb információ és jelentkezés:

szerda:       Kiss Ildikó  Tel.: (+36 20) 999 6284    e-mail: ildiko@pancsmancs.hu

A babaúszás ára felnőtt kísérővel, eszközhasználattal:

1. Próbaalkalom                  5.000,- Ft (amennyiben a bérlet megvásárlásra kerül, beszámítjuk az árába!)

4 alkalmas bérlet              16.000,- Ft (6 hétig érvényes)

Testvérkedvezménnyel      14.000,- Ft (4 alk. bérlet/gyermek)

Plussz felnőtt belépő:         1.400,- Ft / alk

A belépő a kismedence használatára jogosít fel , utána a jacuzzi levezető relaxációra és beszélgetésre igénybe vehető.